Gode råd om generel IT sikkerhed

Svindel på nettet bliver stadig mere kompleks
It-kriminelle kan f.eks. ændre navnet på afsenderen, så du tror, du får en mail fra en veninde eller ven. Tjek derfor altid afsenderen ved at holde markøren hen over afsendernavnet. Det afslører måske en afsender, du ikke kender, og som har uærlige hensigter.

Taler til tilliden
De it-kriminelle er også gode til at udnytte vores tillid til landsdækkende virksomheder som f.eks. NETS, SKAT m.fl. De kan også udgive sig for at være nogen, som kender dig personligt bl.a. via chat-beskeder på sociale medier. De kan samtidig tale til os på en måde som enten skræmmer eller lokker. Hvis en konkurrence eller en opfordring i en mail lyder for godt til at være sandt, så er der nok noget om det.

Tjek mailen for stavefejl
Modtager du en mail, som truer med at lukke din bankkonto, din iTunes-konto eller din NemID-adgang, så start med at kigge mailen igennem for stavefejl og underlige webadresser. Det er ofte tegn på, at der står svindlere bag. De kriminelle bliver dog bedre til at sende mails helt uden stavefejl, så hvis du er det mindste i tvivl, så tast webadressen manuelt ind i din browser i stedet for at klikke på noget.

Vær særlig opmærksom på:

• Uønskede mails
  • Falske mails og websites
  • Falske venner
  • Virus, spyware og ’ransomware’
  • Falske konkurrencer

Vi anbefaler også, at du læser mere på borger.dk. Her er samlet et godt overblik til dig som forbruger. Læs bl.a. seks gode råd om netsvindel eller bliv klogere på, hvordan du færdes sikkert på nettet.

6 gode råd mod netsvindel   Færd sikkert på nettet